Wednesday, April 16, 2014

Stipendieresa till Nederländerna - Apr 2014

En tidig morgon blev det , men som tur var kunde man hoppa på första pendeltåg och slippa nattrafik! Nu är det på riktigt! Tack vare ett stipendie från skolan får vi åka till Nederländerna i 5 dagar för datainsamling inför B-uppsatsen. Alla kontakter i Nederländera har vi fått fixa själva. 
Framme vid Schipol flygplats får vi veta att det de håller på med omfattande banarbete och vi får byta tåg en massa gånger för att komma fram! Äventyr!

Vår destination: Maastricht. Hit anländer vi ca 3 timmar och 4 lyckat tågbyten senare. Strålande sol, en pittoresk liten stad och vi är supertaggade! Vi åker även tåg ett par gånger till närliggande Sittard där själva högskolan ligger.


Parken precis utanför hotellet som vi går igenom för att komma dit

 Första dagen och vi måste bara hitta en uteservering och äta lunch i solen

Så här bodde vi: ett stort rum med varsin våningssäng:P

Jättebekvämt och gott med frukostbuffé på hotell, för att inte tala om utsikten över vattnet!

Alla dagar förutom en hade vi besök, intervjuer och träffar med olika folk, på bl.a ett äldreboende, volontärer inom äldrevård, socialarbetare inom psykiatrin, och en diskussions grupp av socionomstudenter. Vi gick mycket överallt, och hade verkligen tur med vädret. Avslutade en av dessa dagar med en picknick i parken - livskvalité

 
:) Vårblommor gav vårkänslor

Maastricht är en gammal stad med mycket historia och vackra gamla byggnader, men även gott om butiker och affärer så vi hann med lite shopping och sightseeing med.




Utsikten från frukostbordet :)
En otroligt vacker gammal kyrka som numera är en stor bokhandel

:)



No comments:

Post a Comment