Monday, March 24, 2014

Nu köör vi!

Underbart med en sådan helg där man får tanka energi inför kommande veckan, men nu är vi igång! Idag hade vi en obligatorisk och examinerande redovisning på fm. Direkt efteråt letade vi upp vår blivande handledare i B-uppsatsen och bestämde en tid redan i slutet av veckan, trots att vi har inte officiellt börjat kursen där vi har handledning. Men vi kände att vi ville få lite vägledning och feedback så fort som möjligt, speciellt eftersom vi åker snart. 
Jag vet inte om jag skrev det tidigare, men vi fick stipendiet för att åka till Holland och samla data inför uppsatsskrivandet. Idag har vi suttit och bokat biljetter och boende, så det är fixat och känns jätteskönt! Måste även säga att vi har kontaktat ett antal universitet/högskolor i Nederländerna och fick ett väldigt positivt svar från en av de, där de verkade genuint intresserade av vårt ämne och ville gärna ställa upp och hjälpa oss komma i kontakt med socionomstudenter som ska fylla i enkäter och eventuellt också  för intervjuer. Det känns fantastiskt att vi har fått ett så bra kontakt och att vi är verkligen välkomna!
I veckan från tisdag till onsdag är Mats bortrest för jobb och på onsdag är det ytterligare ett examinerande tillfälle och seminarium för mig, och så har vi en individuell inlämning som ska in senast på fredag. Vår uppsatsgrupp ska försöka träffas på fredag och skapa en enkät som behöver göras klart i veckan, för att sedan översättas under helgen till holländska och skickas vidare direkt på måndag så folk kan fylla i den lagom tills att vi åker till Holland om ca 2 veckor! Det går fort nu och det är mycket denna veckan, men väldigt kul och spännande!

So exciting! Our scholarship is approved and we're going to the Netherlands to collect data, conduct surveys and interviews for our thesis! We've contacted several schools and have made one very positive contact, who has have promised to get us in touch with students who will be avaliable both to fill out our survey and to be interviewed. It seems there is a very genuine interest in the topic we're writing about and overall this school has been extremely helpful and eager to participate, which is great! As of today, our tickets and accomodation is booked and we are making this trip in about 2 weeks!
This week is going to be busy on the study front for me, and even a little extra on the home front with Mats being away for work a couple days this week, but it feels good to have lots to do and I actually perform better under a little pressure :)

No comments:

Post a Comment